Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΜΑ - Μακεδονικός Αγώνας 1904-1908: Δίψα Ελευθερίας


Ένα παλιό όμως επίκαιρο όσο ποτέ ντοκιμαντέρ για την αρχή του Μακεδονικού αγώνα. Οι αφηγήσεις και τα ιστορικά στοιχειά είναι τόσο λεπτομερή που κάνουν αυτό το έργο μοναδικό στο είδος του. 
Είναι ένα πειστήριο ότι ο αγώνας για την Μακεδονία εναντία σε Βούλγαρους και Τούρκους ήταν πραγματικά αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδος μας και αποδεικνύει περίτρανα ότι ποτέ δεν υπήρξε ξεχωριστό “Μακεδονικό έθνος”. Παράλληλα, βλέπουμε και φωτογραφίες , στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των στρατιωτών. 
Παρακολουθούμε πλάνα του γνωστού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, ο οποίος διαδραμάτισε σοβαρό και καθοριστικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Η προσφορά τον Ελλήνων Μακεδόνων αλλά και όλων το Ελλήνων παρουσιάζεται χωρίς να χαϊδεύει τα αυτιά ψευδό κουλτουριάρηδων ιστορικών και πολιτικών που θυσιάζουν τις μνήμες και την ιστορία μας για να μην στενοχωρήσουν τους δήθεν “φίλους” και “σύμμαχους” μας.
Παρακολουθείστε τα βίντεο που ακολουθούν:Production: Museum of Macedonian Struggle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.