Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γράμμουστας στην Προσοτσάνη


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα έγινε για πρώτη φορά, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2011, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γράμμουστας, από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, στον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών στην Προσοτσάνη Δράμας
Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε την εικόνα στη πλατεία Ηρώων της Προσοτσάνης, η οποία κατόπιν με πομπή μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών, όπου και εκτέθηκε για προσκύνημα. Τελέστηκε θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου. 
Ακολούθησε ομιλία με θέμα «Η Βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη» με ομιλητή τον κ. Νικόλα Μέρτζο (Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) και από τον κοσμήτορα της Θεολογικής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτο (Μετσοβίτης στην καταγωγή) με θέμα «Βλάχοι και Ορθοδοξία»
Στη συνέχεια έγινε δεξίωση των επισήμων με βλάχικο γλέντι στο προαύλιο χώρου του Ιερού Ναού με την παραδοσιακή ορχήστρα του Συλλόγου.

Η εικόνα θα παραμείνει στο Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών στη Προσοτσάνη μέχρι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, για προσκύνημα των πιστών.

Η όλη οργάνωση της μεταφοράς της εικόνας, έγινε από την Μητρόπολη Δράμας σε συνεργασία με τον Συλλόγο Βλάχων Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι», υπό την αιγίδα του Δήμου Προσοτσάνης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.