Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Π.Σ.Β - Σχετικά με ορισμένες συμπεριφορές που εκδηλώνονται στο διαδίκτυο


Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με λύπη, βλέπουμε εδώ και καιρό, ότι σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αήθεις, συκοφαντικές και υβριστικές φραστικές επιθέσεις, υπαινιγμοί, απρεπείς κι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον προσώπων ή και φορέων που ασχολούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τα βλάχικα πράγματα. 

Ανώνυμοι, ψευδώνυμοι κι «επώνυμοι», τελείως άκριτα, έχοντας άλλοτε ελλειπή γνώση κι άλλοτε ιδιοτελή κίνητρα, προβαίνουν σε σχόλια που ξεπερνούν την επιθετική ροπή και προδίδουν σχεδίαση. Ιδιαίτερα διακριτοί στην τελευταία περίπτωση οι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. 

Η διακύβευση; Θεωρητικά, η ιστορική και σύγχρονη ταυτότητα των Βλάχων. Πρακτικά, ένα κράμα. Από το ανικανοποίητο εγώ των αυτόκλητων και ποικιλώνυμων διαχειριστών των βλάχικων πραγμάτων έως την ιδεοληψία και τον εθνικιστικό καθώς κι αργυρώνητο ακτιβισμό. Συνωστίζονται και διαγκωνίζονται μεταξύ τους σε υβριστικά σχόλια, αδαείς κι αφελείς, αλλά και κυρίως επιτήδειοι προπαγανδιστές. Ξεχωρίζουν οι διαχρονικοί θιασώτες κι υπότροφοι των Ρουμάνων, σήμερα ντελάληδες του παραπροϊόντος των Μακεδοναρμάνων. Οι επινοητές παραδόσεων, οι ψυχικά αποκομμένοι απ’ τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό. Από κοντά κι οι αυτοθεωρούμενοι υπερπατριώτες κι υπερασπιστές της δεδομένης ελληνικότητάς μας. Τα φαντάσματα του διαδικτύου με τον μόνιμα φοβικό, μονολιθικό, ανορθολογικό κι ακραίο λόγο τους που ζημιώνουν το ίδιο τους Έλληνες Βλάχους και τον Ελληνισμό όσο κι οι αντίπαλοι. 

Οι ιδεοληπτικές παρέες του διαδικτύου δεν εκλαϊκεύουν τα ζητήματα με το να λοιδορούν, να βρίζουν και να συκοφαντούν. Ζητήματα που χρήζουν νηφάλιας, ψύχραιμης, κατηρτισμένης κι έλλογης αντιμετώπισης δεν απαντώνται καφενειακά. Η μόνη «υπηρεσία» όλων τους, ενσυνείδητη κι ασυνείδητη, ο πολλαπλασιασμός του μηδενός. 

Εμείς, οι Έλληνες Βλάχοι, τους έχουμε πάρει είδηση. Αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα τις παραπάνω συμπεριφορές και την όποια καπηλεία κι ασέλγεια στο όνομα της λατινόφωνης Ρωμιοσύνης. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας 

              Μαγειρίας Μιχάλης                Τσακνάκη – Νιτσιάκου Αγγελική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.