Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Γριβάδι στο ταψί με κρεμμύδια


Αύριο είναι η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας, η τελευταία μέρα της Σαρακοστής. «Μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα!

Κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας επιτρέπεται μόνο δύο φορές η κατανάλωση ψαριού, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25η Μαρτίου) και την Κυριακή των Βαΐων, γι'αυτό και σας παραθέτουμε μια κλασική συνταγή -μια νόστιμη ανάπαυλα στις δύσκολες μέρες της σαρακοστανής νηστείας- για την αυριανή ημέρα:

Της Βούλας Ψαλλίδα 
Νηπιαγωγού
Ψάρια στο ταψί με κρεμμύδια - Πέστι του ταψίι κου τσέπι
Λόγω της λίμνης που έχουμε μέσα στο χωριό (Λιμνοχώρι Φλώρινας), πάντα την Κυριακή των Βαϊων κάνουμε γριβάδι γεμιστό στο ταψί με κρεμμύδια:

Υλικά:
1 μεγάλο γριβάδι
250 gr ελαιόλαδο
1500 gr κρεμμύδια που τα κόβουμε σε ψιλές φετούλες
250 gr ντοματάκια ή σάλτσα
4 - 5 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι - και λίγο κόκκινο πιπέρι.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το γριβάδι και αφαιρούμε τα εντόσθιά του, το πλένουμε πολύ καλά και το χαράζουμε. Μαραίνουμε σε ελαιόλαδο όλα τα παραπάνω υλικά.. κρεμμύδια, σκόρδα, μαϊντανό, ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι. 
Τα μεταφέρουμε σε ταψί και αφού γεμίσουμε την κοιλιά του γριβαδιού το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε στο ταψί. Τέλος, αν θέλουμε, κόβουμε ροδέλες λεμονιού και τις βάζουμε πάνω στο γριβάδι.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.