Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Η μάνα στο δημοτικό τραγούδι» - Εκδήλωση από την ΕΣΤΙΑ Λαογραφικών Μελετών Ν. Τρικάλων


Την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Τρικκαίων η ΕΣΤΙΑ Λαογραφικών Μελετών Ν. Τρικάλων θα πραγματοποιήσει χορευτική εκδήλωση με θέμα: 

«Η μάνα στο δημοτικό τραγούδι». 

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν τραγούδια για την μάνα και χοροί από την ελληνική παράδοση. Η συνάντηση του χορού με την μουσική και το τραγούδι θα ταξιδέψει τον θεατή σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το πλούσιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί απ' τους χορευτές όλων των τμημάτων του συλλόγου ενώ η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με μοναδική δεξιοτεχνία θα αποδώσει το ηχόχρωμα της κάθε περιοχής. Οι ποικίλες φορεσιές θα συμπληρώσουν το παζλ της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράστασης και θα ξετυλίξουν την απ' άκρο σ' άκρο πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Η ετήσια αυτή εκδήλωση, που έγινε θεσμός, συνεχίζεται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερο μεράκι και αγάπη για την διάδοση όλων των πτυχών της παράδοσης, παντρεύοντας επιτυχημένα το χθες με το σήμερα. Ο λαογραφικός πλούτος, η παράδοση, ο πολιτισμός δίνουν το στίγμα τους με γνησιότητα και πιστότητα και σε μια ζεστή ατμόσφαιρα την ερχόμενη Κυριακή στο πνευματικό κέντρο του δήμου μας. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την διδασκαλία χορών και την επιμέλεια της παράστασης έχουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής:
Βασίλης Γαλάνης και Ζελεσιάδου Έφη.
Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: 
Ντίνας Άρης, τραγούδι και λαούτο
Κιτσόπουλος Χρήστος, κλαρίνο 
Γεωργίου Στέφανος, βιολί
Γαλάνης Βασίλης, κρουστά και 
Μπελμέζου Χριστίνα, τραγούδι.
Πηγή: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.