Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ - Δελτίο Τύπου για την υποδοχή του Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Κρουσέβου - Ελλάδος ''Άγιος Νικόλαος''




Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στον ιερό χώρο του Δίου, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012, τα μέλη του Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Κρουσέβου - Ελλάδος "Άγιος Νικόλαος", που τυγχάνει  παράλληλα μέλος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας.

Τους βλαχόφωνους αδελφούς μας από την πΓΔΜ υποδέχτηκαν εκ μέρους της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας αντιπροσωπείες των συλλόγων, Καρίτσας  Πιερίας και Κοκκινοπλιτών  Νομού Πιερίας  με παραδοσιακές βλάχικες φορεσιές της  περιοχής, καθώς και ο Βλάχος πρώην νομάρχης Πιερίας κ. Γεώργιος Παπαστεργίου. 

Η βλαχόφωνη κωμόπολη του Κρουσέβου τυγχάνει τόπος καταγωγής πολλών μεγάλων μορφών της σύγχρονης Ρωμιοσύνης όπως του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωακείμ Γ' του Μεγαλοπρεπή, του συνταγματολόγου και πολιτικού Αλέξανδρου Σβώλου, του καθηγητού Νιτσιώτα, του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Βαβούσκου κ.α.

Η πολυάριθμη αντιπροσωπεία των βλαχόφωνων αδελφών μας, αμέσως μετά την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, έλαβε εθιμοτυπικά δώρα και  φιλοξενήθηκε από τους εκεί συλλόγους υποδοχής, συνεχίζοντας την μονοήμερη περιήγησή της στην Πιερία. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.