Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση για τον Αχιλλέα Λαζάρου


Ο Δημήτρης Στεργίου θα παρουσιάσει 
το τετράτομο έργο του Αχιλλέα Λαζάρου

Στις 21 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση από το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και την Επιτροπή Ενημερώσεων επί των Εθνικών Θεμάτων για την παρουσίαση του διαχρονικού αυτού τετράτομου έργου.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει στις 21 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας Δυτικής Αττικής και η Επιτροπή Ενημερώσεων επί των Εθνικών Θεμάτων, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Δημήτρης Στεργίου θα παρουσιάσει το γνωστό διαχρονικό και επίκαιρο τετράτομο έργο του καταξιωμένου ρωμανιστή – βαλκανολόγου δρος Αχιλλέα Λαζάρου, «Ελληνισμός και Λαοί της ΝΑ Ευρώπης». 

Όπως προκύπτει από τα κείμενα και όπως θα υπογραμμίσει ο Δημήτρης Στεργίου στην ομιλία του, τα περιεχόμενα, στους τέσσερις μεγάλους τόμους, έχουν διαχρονική αξία για πολλούς τομείς της σύγχρονης Ελλάδας. Αναφέρονται σε καθημερινά τρέχοντα θέματα για τους γείτονες και τις ανούσιες προπαγανδιστικές κινήσεις των Σκοπιανών, των Τούρκων, των Αλβανών, Ρουμάνων κ.λ.π. Δίνουν σωστές απαντήσεις στις διαπλεκόμενες και ύποπτες επιρροές των Μεγάλων. 
Ο κ. Λαζάρου υπεραμύνεται της δικής μας, ξεκαθαρίζει, διαυγέστατα, θέματα που αφορούν τους Ελληνογενείς Βλάχους και Αρβανίτες, ξεσκεπάζει πράκτορες και πρακτορίσκους που δρουν ανάμεσά μας, αναδεικνύει την προσφορά των Κυπρίων ακόμη σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το ίδιο κάνει και για την Βόρειο Ήπειρο. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο Μανδραίο Μακεδονομάχο, Βαγγέλη Κοροπούλη

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, καθηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων. Εκτός από τον Δημήτρη Στεργίου θα μιλήσουν ο κ. Βασίλης Φίλιας, τ. πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Γιώργος Λεκάκης, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.