Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα ονόματα των Ελληνοβλάχων που εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτοπίστηκαν από το καθεστώς Χότζα της ΑλβανίαςΤα παρακάτω στοιχεία προκύπτουν από μια καταγραφή του συλλόγου Ελληνοβλάχων και αφορά μόνο Αρβανιτοβλάχους (Βλάχους που προέρχονται από την Βόρειο Ήπειρο) που πήγαν από την Ελλάδα (είχαν δημιουργήσει οικισμούς στην Ελλάδα -όπως Μητζιντόνοι, από το Κεφαλόβρυσο (Μητζιντέι) Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων, και Κολωνιάτες- αλλά εξακολουθούσαν να μετακινούνται σε βοσκοτόπια της Βορείου Ηπείρου όπου και παρέμειναν με το οριστικό κλείσιμο των συνόρων).


1.    Βλάχοι εκτελεσμένοι …………………………………..  9 άτομα


2.    Βλάχοι πολιτικοί κρατούμενοι ………………………… 157 άτομα 

3.    Βλάχοι πεθαμένοι στις φυλακές………………………..11 άτομα

4.    Βλάχοι ξανατιμωρημένοι στις φυλακές………………...12 άτομα

5.    Βλάχικες οικογένειες εκτοπισμένες…………………….500 (περίπου)

6.    Βλάχικες οικογένειες που τους κατασχέθηκε η κινητή και η ακίνητη περιουσία……………………...............................................142

7.    Γελαδο – πρόβατα…………………………………….....100.000
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.