Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τραχανόπιτα με τυρί


Της Βούλας Ψαλλίδα
Νηπιαγωγού

Παραδοσιακή και απολαυστική συνταγή για πεντανόστιμη τραχανόπιτα !

~ Υλικά
Για το φύλλο:
1 και 1/2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
αλεύρι όσο πάρει.
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό νερό
1 και 1/2 φλυτζάνια τραχανά 
10 κουταλιές βούτυρο
λίγο αλάτι
περίπου 2 φλυτζάνια φέτα τριμμένη 

~ Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα κι αφού αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το βούτυρο, τη φέτα και τον τραχανά... τα ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για αρκετή ώρα μέχρι να "πιεί" όλο το νερό και να φουσκώσει ο τραχανάς μας.
Κάνουμε τη ζύμη κανονικά, όπως θα κάναμε για όλες τις πίτες. Ανοίγουμε περίπου 5-6 φύλλα. Ψήνουμε τα 5 φύλλα στο γκριλ (παλαιότερα στο σάτσι). Το 6ο φύλλο το βάζουμε στο ταψί και το βουτυρώνουμε καλά, έτσι ωμό χωρίς να το ψήσουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση με τον τραχανά, σκεπάζουμε με το ψημένο φύλλο και ξαναρίχνουμε γέμιση... ακολουθεί η ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα που ετοιμάσαμε. 
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 περίπου βαθμούς μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα...

Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.