Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Προβολή ταινίας με θέμα την απελευθέρωση του Λιβαδίου


Η Ταινία είναι χαρισμένη από τους Καβαλάρηδες Λιβαδίου για τα 
εκατό χρόνια από την απελευθέρωση 
του Λιβαδίου.

Την Κυριακή 10/11/2013, στις 11:30 π.μ., στην λέσχη του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης "Ο Γεωργάκης Ολύμπιος" (Γ. Σχολαρίου 3, 54644, Θεσσαλονίκη - τηλ. 2310812666), θα προβληθεί μια ταινία με θέμα την απελευθέρωση του Λιβαδίου το 1912.

Η ταινία αποτελεί μια προσφορά των Καβαλάρηδων Λιβαδίου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης του Λιβαδίου από τον τούρκικο ζυγό και την επιμελήθηκε ο Λάζαρος Χατζής.
Η 1η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο Λιβαδίου.
Στην ταινία υπάρχουν αναφορές σε Λιβαδιώτες που συμμετείχαν σε πολέμους και γίνεται εκτενής αναφορά στην 1η νικητήρια μάχη του Ελληνικού Στρατού στα στενά του Σαρανταπόρου.
Εμφανίζονται επίσης άγνωστα στοιχεία με πρωταγωνιστές Λιβαδιώτες, αλλά και σημαντικές στιγμές της μάχης στα Λιβαδιώτικα χώματα.
Επίσης παρουσιάζονται και σημαντικά ευρήματα της τότε εποχής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.