Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βλάχικη κολοκυθόπιτα


Της Ελευθερίας Μπούτζα 

~ Παραδοσιακό φύλλο:
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Ξύδι 5 κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού 
Αλεύρι σκληρό 700 γρ 
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού (χλιαρό)

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα υλικά και πλάθουμε έντονα για 4'-5' μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15'. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 μπάλες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα.

~ Τα υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό κολοκυθάκια (πράσινα) τριμμένα στο χοντρό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στο χοντρό ή 5 φρέσκα ψιλοκομμένα 
4 αυγά
1/4 φέτα 
1/4 ανθότυρο
1 φλ τσαγιού τραχανά γλυκό
1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο 
άνηθος, άλατι, πιπέρι....

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί όπως είναι και τα μοιράζουμε σε 6 φύλλα λαδωμένα, τα οποία τα τυλίγουμε σε ρολά, λαδώνουμε πάλι με το πινέλο ελαφρά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα...
καλή επιτυχία!




Για περισσότερες απολαυστικές συνταγές 
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.