Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Oliver Njego - Ο διάσημος Ελληνοσέρβος βαρύτονος τραγουδιστής της όπερας της Σερβίας


Oliver Njego
Ο Oliver Njego (κυριλλικά: Оливер Њего) είναι βαρύτονος τραγουδιστής της όπερας, που πέρασε κι από την λαϊκή μουσική, για να γίνει τελικά ένας από τους πιο σεβαστούς και διάσημους τραγουδιστές της όπερας της Σερβίας. 
Γεννήθηκε στις 19-9-1959 στο Νις (Niš) της Σερβίας. Μεγάλωσε με δυο ισχυρούς γονείς που δεν ενδιαφερόταν για τα υλικά αγαθά και του έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια αλλά και τις ηθικές αξίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο έργο και την ζωή του. Ο πατέρας του, Đokan, καταγόταν από την Ερζεγοβίνη και ήταν συνταγματάρχης πιλότος και η μητέρα του, Darinka, προέρχονταν από πλούσια ιατρική οικογένεια Ελληνοβλάχων του Μοναστηρίου (σημ. Bitola), ήταν στοματολόγος και φαρμακοποιός, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου και, αργότερα, διευθύντρια της περίφημης φαρμακοβιομηχανίας "Alkaloida".(βλ.εδώ)
Το 1990, ο Oliver αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Τέχνης του Βελιγραδίου, με καθηγητή τον Radmila Bakočević. Το 1991 έγινε μέλος του Εθνικού Θεάτρου στο Βελιγράδι, στο τμήμα της όπερας, και ερμήνευσε τον Κουρέα της Σεβίλλης του Gioachino Rossini, το L'elisir d'amore του Donizetti καθώς και άλλες διάσημες όπερες. Έχει κερδίσει τρία σημαντικά βραβεία στον διαγωνισμό Άνοιξης Βελιγραδίου και πολλές άλλες διακρίσεις σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' όλη την χώρα αλλά και διεθνώς. Έχει κάνει εμφανίσεις στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κορέα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την FYROM κ.α. 
Με τον νονό του Predrag Miletić, ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου, ταξίδευαν με ποδήλατο επί σειρά ετών στη σερβική Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους στην Ελλάδα. Το ταξίδι τους δημοσιεύθηκε στο βιβλίο Ποδηλασία στην Χιλανδαρίου του Predrag Miletić. 
Είναι παντρεμένος με την Jasna και έχει δυο παιδιά. 



1 σχόλιο:

  1. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τα τεκμηριωμένα και πολύ ενδιαφέροντα πάντοτε στοιχεία που δημοσιεύετε! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.