Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Ο ΠΟΞ σε εκδήλωση της Σχολής της Αστυνομικής Ακαδημίας Βέροιας


Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου διασκέδασε, με βλάχικους χορούς, Ανώτερους Αξιωματικούς Αστυνομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Πολυχώρο διασκέδασης ‘Ελιά’ Βέροιας την Πέμπτη (7-5-2015) το βράδυ. Η εμφάνιση του συγκροτήματος ήταν εκπληκτική και απέσπασε το θαυμασμό και τα χειροκροτήματα της διεθνούς αποστολής.
Οι εν λόγω αξιωματικοί (Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία) συμμετείχαν σε σεμινάριο, που διοργάνωσε η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας (Αστυνομική Ακαδημία Βέροιας). Οι δραστηριότητες του σεμιναρίου (5 μέχρι 8/5/2015) πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής στο Πανόραμα Βέροιας με γενικό σκοπό τη δυνατότητα υλοποίησης και διοργάνωσης διαδικτυακών σεμιναρίων στην εκπαίδευση αστυνομικών των κρατών μελών της Ε.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη πρωτοβουλία του Διοικητή της Σχολής, κ. Διονύση Κούγκα, να καλέσει όλα τα βράδια χορευτικά συγκροτήματα (Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας, συγκρότημα οργάνων λαϊκής μουσικής, Όμιλος Ξηρολιβάδου) δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο να γνωρίσουν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και την ελληνική φιλοξενία.
Από ότι μας πληροφόρησε ο Διοικητής σε αντίστοιχα σεμινάρια, που ο ίδιος συμμετείχε, δεν συνάντησε τέτοιου είδους φιλοξενία (προβολή της λαϊκής παράδοσης μιας χώρας) από τους οικοδεσπότες.
Ο ΠΟΞ ευχαριστεί τον διοικητή της Σχολής για την πρόσκληση και τον συγχαίρει για τη δυνατότητα που έδωσε στους ευρωπαίους να γνωρίσουν τον πλουσιότατο και πανάρχαιο λαϊκό πολιτισμό μιας χώρας, που μπορεί να έχει οικονομικά προβλήματα, παρόλα αυτά τα αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.