Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γλυκό καρυδάκι


Ένα λαχταριστό γλυκό του κουταλιού με μεγάλη θρεπτική αξία!

Της Ελευθερίας Μπούτζα

1 κιλό φρέσκα καρυδάκια
2 1/2 φλ. τσ. νερό 
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 κ.γ. ξυνό 
1 φλ. τσ. ασβέστη 
γαρύφαλλα όσα και τα καρυδάκια 

Πλένουμε και τρυπάμε τα καρύδια με χοντρή βελόνα σε διάφορα σημεία. Διαλύουμε τον ασβέστη σε μια λεκάνη με νερό, βάζουμε μέσα τα καρύδια και τα αφήνουμε να "σταθούν" για 1 1/2 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αλλάζουμε 1-2 φορές το νερό για να ξεπικρίσουν τελείως. Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και βάζουμε στη κατσαρόλα τα 2 1/2 φλ.τσ. νερό μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν για δέκα λεπτά. Σε κάθε καρυδάκι καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Βράζουμε το γλυκό ξαφρίζοντας το ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τέλος, προσθέτουμε το ξυνό και αφήνουμε το γλυκό να "σταθεί" μέχρι την επόμενη μέρα. Την επόμενη, το βράζουμε λίγη ώρα ακόμη μέχρι να δέσει καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε βάζα.

Καλή επιτυχία!

~ Για περισσότερες εξαιρετικές και νόστιμες συνταγές 
ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.