Πεντανόστιμα, τραγανά και
αφράτα κουλουράκια από το
Παλαιοχώρι Συρράκου!
Της Ελευθερίας Μπούτζα
~ Υλικά:
10 αυγά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
3 ποτήρια ζάχαρη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλιες, ξύσμα λεμονιού
1.200 γρ. αλεύρι γοχ
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τ' αυγά, ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε τη βανίλια με το αλεύρι. Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα. Λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης (σε μέγεθος βερύκοκου), το βάζουμε στο ταψί και με λαδωμένο δάχτυλο ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο φροντίζοντας να δώσουμε ένα στρογγυλό σχήμα. Τα τοποθετούμε αραιά επειδή φουσκώνουν. Αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς για 14 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
~ Για περισσότερες απολαυστικές συνταγές
επισκεφτείτε την σελίδα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.