Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Η πιο νόστιμη μπαλίτσα για παιδιά με ψωμοτύρι


Εκείνα τα χρόνια όλα ήταν πιο απλά και, ασφαλώς, πιο νόστιμα και υγιεινά! 
Θυμάμαι την γιαγιά μου που μας διέκοπτε από το απογευματινό παιχνίδι για να πάρουμε δύναμη, κι εμείς γκρινιάζαμε...
έτσι κι αυτή για να μας καταφέρει και να γίνει πιο δελεαστικό το ψωμοτύρι μας, το έφτιαχνε σαν μπαλάκι και το αποκαλούσαμε στα βλάχικα σμπούλτζου...
σε μια πετσετούλα κουζίνας έτριβε σε μικρά κομματάκια την κόρα και την ψίχα του ψωμιού, πρόσθετε τριμμένη φέτα και τα ανακάτευε καλά μεταξύ τους, κι έπειτα έσφιγγε γερά την πετσέτα και έδινε στο μείγμα σχήμα μικρής μπαλίτσας. Ήταν έτοιμο το απογευματινό μας κολατσιό και τρωγόταν ευχάριστα!
Στις μέρες μας, με λίγη επιπλέον φαντασία μπορούμε να δελεάσουμε τα μικρά παιδιά μεταμορφώνοντας το μπαλάκι ακόμη και σε ...τυράνθρωπο, με περισσότερα είδη τυριών, όπως στην παρακάτω φωτογραφία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.