Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του συλλόγου βλάχων Περιβολιωτών Ημαθίας

 35729_410673664639_826244639_4354708_4173212_n

Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας 06/09/2010
Αρ.Πρωτοκ. 6/2010

Με αφορμή τα Δελτία Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) στις 13/06/2010 και 28/07/2010 που απευθύνεται στα Πρωτοβάθμια όργανα της αλλά και από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και του διαδικτύου, ο Σύλλογος μας έχοντας βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος και του ρόλου του ως Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων στην Ημαθία, εκφράζει την έντονη αγανάκτηση του και αποδοκιμάζει προκλήσεις γνωστών και αγνώστων κύκλων, παρασιτικών δυνάμεων και ανιστόρητων οργανώσεων που αγνοούν συστηματικά και επιδεικτικά το συλλογικό μας Πανελλήνιο Όργανο (ΠΟΠΣΒ), προωθώντας εδώ και χρόνια την ανάδειξη από το πουθενά ζητήματος “βλάχικης” μειονότητας, επιδιώκοντας να δώσουν στο κοινό την εντύπωση μιας Ελλάδας μωσαϊκού.

Αυτό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η έντονη δραστηριότατα τα τελευταία χρόνια νεόκοπων «ακτιβιστών» και ελεγχομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από εθνικιστικούς και ανθελληνικούς κύκλους του εξωτερικού, ο ερασιτεχνισμός και η ατεκμηρίωτη «επιστημονική» προσέγγιση που διέπει τον λόγο τους καθώς και οι Γκεμπελικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των επικινδύνων στόχων τους.

Σαν Σύλλογος Βλάχων θέλουμε να υψώσουμε την φωνή μας μαζί με όλους τους υπόλοιπους Βλάχους και να πούμε δυνατά ότι ήμασταν και είμαστε πάντοτε απόλυτα ελεύθεροι στην Πατρίδα μας την Ελλάδα να καλλιεργήσουμε την όποια ταυτότητα μας. Οι Βλάχοι διατήρησαν την ελληνική τους συνείδηση και ταυτότητα με αξιοθαύμαστη αντίσταση στη γνωστή ξένη προπαγάνδα, απλά γιατί ήταν και είναι Έλληνες. Τα αποτυχημένα «Ρουμάνο - σχολαρχεία» τα αποτινάξαμε από πάνω μας εδώ και δεκαετίες γιατί κάποιοι μας τα είχαν επιβάλει σε εποχές δύσκολες για την Ελλάδα μας, στα χρόνια των έντονων γεωπολιτικών μεταβολών. Αποτελέσαμε και αποτελούμε την ψυχή και τον κορμό της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Οι επίσημα άγνωστες προς εμάς και την ΠΟΠΣΒ δραστηριότητες του λεγομένου «Συμβούλιου των Αρμάνων ή Μακεδοαρμάνων» απορρίπτονται, κρίνονται ύποπτες, επικίνδυνες, αλλά και συγχρόνως γραφικές, όπως επίσης και κάθε άλλης οργάνωσης που δεν αναγνωρίζεται από την ΠΟΠΣΒ και αποκρύπτει τους σκοπούς της από όλους εμάς. Είδαμε άλλωστε τα αποτελέσματα προσφάτως στην Μοσχόπολη της Αλβανίας με την γνωστή διακήρυξη. Παρόμοιοι αυτόκλητοι προστάτες εντός και εκτός συνόρων πήραν τις απαντήσεις τους στο παρελθόν θα πάρουν και τις απαντήσεις τους και στο μέλλον αν χρειαστεί.

Ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με την ΠΟΠΣΒ και τις καταστατικές αρχές της αντιδρούμε αλλά και αγρυπνούμε σε μεθοδεύσεις οργανώσεων και συλλόγων που υπονομεύουν και στο παραμικρό την εθνική ενότητα της χώρα μας και καλούμε και εμείς από την πλευρά μας όλους τους Συλλόγους - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας - να προβούν και αυτοί στην καταδίκη αυτών.

                                                          

                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                             Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

                                     Γεώργιος Δαρδακούλης        Χρυσοβαλάντης Μπαζούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.