Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Σε έξαρση οι διώξεις των γηγενών Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από το αλβανικό κράτος.                                     ΣΦΕΒΑ, 16-6-2011


Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχή περιστατικά διώξεων και προκλήσεων κατά των γηγενών Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από το αλβανικό κράτος. Πριν λίγες εβδομάδες, είχαμε την αφαίρεση της αναγραφής της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά των αλβανικών ληξιαρχείων. Παράλληλα, συνεχίζονται αμείωτα τα περιστατικά κλοπών και λεηλασιών των ναών και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Βόρειο Ήπειρο.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ελληνοβλάχος Ναούμ Ντίσιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για την γνωστή περίπτωση του μνημείου των Ελλήνων στρατιωτών στη Μπομποστίτσα Κορυτσάς. Η κατηγορία που ασπάστηκε το δικαστήριο, βασίστηκε σε προβοκάτσια τσάμηδων η οποία μάλιστα είχε ως ορμητήριο την Αυλώνα.

Δυστυχώς, πριν λίγες μέρες υπήρξε νέο κρούσμα ανθελληνισμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομογενής Λορένα Κόντρα απολύθηκε από το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, εξαιτίας του γνωστού μισέλληνα κ. Σπαχίου, όταν αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο το οποίο διακινείται στην Αλβανία από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» κατά της αναγραφής εθνικότητας και θρησκεύματος στην προσεχή απογραφή. Η ομογενής δήλωσε θαρραλέα ότι δεν μπορεί να υπογράψει το κείμενο γιατί είναι ελληνικής καταγωγής.

Η κλιμάκωση των διώξεων κατά των Ελλήνων και η απειλή της απόλυσης όσων εργάζονται στο αλβανικό δημόσιο αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν έχει μεταβληθεί η πάγια ανθελληνική στάση των Αλβανών έναντι των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών, την οποία και καταγγέλουμε.

Στέλνουμε θερμό μήνυμα συμπαράστασης στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, που με τη γενναία στάση τους δίνουν και σε μας παράδειγμα αντίστασης ενάντια στην αδικία και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά τις δυσκολίες που περνάει η πατρίδα μας, δεν τους ξεχνούμε, ούτε απεμπολούμε τα εθνικά μας δικαιώματα στην πανάρχαια αυτή ελληνική περιοχή. Οι ασκούντες την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να προασπίσουν τα συμφέροντα των ομοεθνών μας καθώς η Αλβανία δείχνει να διολισθαίνει σε πρακτικές που θυμίζουν εποχές του αλήστου μνήμης καθεστώτος του Χότζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.