Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποχωρήσεις Βλάχων της Αλβανίας από το Συμβούλιο των Απατεώνων (Consilu makedonarmanjlor) !!!


Ο πρόεδρος του βλάχικου συλλόγου Mandra της Αλβανίας Arben Lena, αποχωρεί με ανακοίνωση του από τη θέση του αντιπροέδρου του consilu αλλά και από μέλος γιατί δεν είχε ιδέα για τα πολιτικά παιχνίδια του Consilu a armanjlor.
Δηλώνει κάθετα αντίθετος στο όνομα "makedoarman".
Δηλώνει αντίθετος με την αναγνώριση των βλάχων της Αλβανίας ως εθνική μειονότητα (είναι μόνο εθνοπολιτιστική, κατά τη δήλωση του)...
Ήθελε διαφάνεια στους χειρισμούς του Consilu (κάτι που δεν το έβλεπε).
Επίσης όπως δήλωσε, χωρίς τους βλάχους της Ελλάδας οι οποίοι αποτελούν το πολυπληθέστερο τμήμα των βλάχων, δεν μπορεί να υπάρξει το Consilu.. δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Το Consilu κατά την άποψη του έπρεπε να δουλέψει σύμφωνα με την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε κράτος και όχι εξυπηρετώντας προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων ατόμων.
Το Consilu λέει ο Arben Lena, δεν είναι ινστιτούτο και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σαν ένα κοινοβούλιο για όλους τους βλάχους. Αντιθέτως η δράση του έδειξε ότι θέλει να είναι κoντά σε ανθρώπους που θα τους μεταχειρίζεται σαν άβουλα πιόνια..
Και συνεχίζει ο Αrben Lena ..φτιάξαμε ένα Consilu που πίστευα ότι ήταν ένα δημοκρατικό ινστιτούτο για όλους τους βλάχους, όπου και αν ζούνε …με όποιες ιδέες και πιστεύω έχουν.
Αλλά είναι απογοητευμένος γιατί δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.. το Consilu ζήτησε αναγνώριση βλάχικης εθνικής μειονότητας στην Αλβανία… και μόνο εκεί..
Για όλα τα παραπάνω αποχωρεί από το Consilu και συνεχίζει μέσα από τον σύλλογο που ξεκίνησε, τη Μandra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.