Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

1η Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και των Βλάχων του Κρουσόβου στα Σκόπια


Οι Βλάχοι της Ελλάδας έκαναν άνοιγμα στους Βλάχους των Σκοπίων. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά και τα είπαν στο Κρούσοβο της πΓΔΜ. Επικεφαλής της ελληνικής βλάχικης αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχαήλ Μαγειρίας, ενώ συμμετείχαν οι σύλλογοι: Τζούρτζιας Αθαμανίας, Θεσπρωτίας και Κλεισούρας Πτολεμαϊδος. 

Οι Βλάχοι των Σκοπίων εκπροσωπήθηκαν από τους συλλόγους "Άγιος Νικόλαος" Κρουσόβου" και "Μοσχόπολη". Στη συνάντηση, παρόντες ήταν η πρέσβυς της Ελλάδος στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι (Μπιτόλια) Μάρκος Τριπολιτάκης, τοπικοί παράγοντες και πλήθος βλαχόφωνων Κρουσοβιτών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων τίμησε στον τόπο καταγωγής του τον κρουσοβίτη πρώην Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Βαβούσκο, για το πολυδιάστατο και ογκώδες έργο του, καθώς και για την πολύχρονη προσφορά του στο βλαχόφωνο ελληνισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.