Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Aπεβίωσε ο Κων. Βαβούσκος


Κηδεύτηκε το Σάββατο 11/2/2012 και ώρα 11.00 στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ο τέως πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ομότιμος καθηγητής της νομικής σχολής του ΑΠΘ, Μέγας Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Βαβούσκος.
Ο Κωνσταντίνος Βαβούσκος, ορμώμενος εκ Κρουσόβου της Άνω Μακεδονίας, εποίμανε επί τριάντα έτη την Εταιρεία, υπηρέτησε πιστά τη γενέτειρα Μακεδονία, εδίδαξε γενεές φοιτητών στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., εμύησε στο Μακεδονικό γενεές διπλωματών, επιτελών αξιωματικών και κρατικών λειτουργών. Συνέδραμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Άγιον Όρος και την Εκκλησία της Ελλάδος. Κατέλιπε ογκώδες επιστημονικό και εθνικό έργο. 
Τιμήθηκε για την προσφορά του με ανώτατες διακρίσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το πρωί ενέκρινε ομόφωνο Ψήφισμα το οποίο εκφράζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των 910 Εταίρων προς τον επιφανή Μακεδόνα αγωνιστή και σοφό νομομαθή. 
Επίσης το Δ.Σ. κήρυξε τριήμερο πένθος και ύψωσε μεσίστιες τις σημαίες στα κτίρια της Εταιρείας και καθιέρωσε εις μνήμην Κωνσταντίνου Βαβούσκου ετησία υποτροφία σε νέους επιστήμονες ερευνητές της Ιστορίας της Μακεδονίας. 
Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας τον επικήδειο εκφώνησε ο σημερινός πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Μέρτζος. 
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.