Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Επιστολή του Συνδέσμου Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας προς την ΠΟΠΣΒ


Ο Σύνδεσμος Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας γιόρτασε την απελευθέρωση της πόλεως των Ιωαννίνων. Με ξεχωριστή λαμπρότητα, όπως αρμόζει στο νόημα και το πνεύμα της ημέρας, ο Σύνδεσμος Κεφαλοβρυσιτών (Βλάχων) Γερμανίας γιόρτασε κι εφέτος στην πόλη του Μεντεν την απελευθέρωση της πόλεως των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό (21 Φεβρουαρίου 1913).
Η χοροεσπερίδα σημείωσε, όπως κάθε χρόνο, μεγάλη επιτυχία. Τούτο οφείλεται κυρίως στις μεγάλες προσπάθειες όλων των μελών του Δ. Σ. του Συλλόγου, που κάνουν το παν για να διατηρήσουν στη ζωή έναν Σύλλογο που είναι από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στη Γερμανία. Το αξιοθαύμαστο είναι, ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι άτομα δευτέρας γενιάς μεταναστών. Έχουν όμως βαθειά ριζωμένο μέσα τους τον καυμό και το μεράκι για το τόπο τους.

Το χορευτικό του Συλλόγου με νέους χορευτάς αλλά και μικρά παιδιά (τρίτης γενιάς) ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ιδίως με τους χορούς "Τα πήραμε τα Γιάννενα", "Μηντζηντέη βρούτε", "την κεντησμένη σου ποδιά μωρ Βλάχα" κ.λ.π.
Μεγάλη αίσθηση και ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους ένας σύντομος αλλά μεστός χαιρετισμός που έστειλε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κύριος Μαγειρίας Μιχάλης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Απόστολος Τζιόγκας μετά την ανάγνωση του χαιρετισμού, που έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα, εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ΠΟΠΣΒ λέγοντας: 
"Με την ενέργειά του αυτή ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ Μιχάλης Μαγειρίας έδωσε σε μας τους ξενητεμένους Έλληνες την αίσθηση να πιστέψουμε, ότι εδώ στην ξενητιά δεν είμαστε μόνοι αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που μας σκέφτονται. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας". 

Σύνδεσμος Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας
Πηγή: Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων
Σημείωση: Οι επισημάνσεις είναι δικές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.