Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Μητροπάνο


Η γειτονιά των αγγέλων υποδέχτηκε μια αγγελική φωνή...
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του κορυφαίου καλλιτέχνη

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο, η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου, που πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 64 ετών. 

Από το πρωί, άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή, η σορός του οποίου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου. 

Κοντά του για τελευταία φορά, η αγαπημένη του σύζυγος Βένια, οι δυο κόρες του Αναστασία και Μυρσίνη καθώς και η αδελφή του. 

Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ), για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. 

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 064/48000015.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας πίσω του μία σημαντική διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Γεννήθηκε στην Αγία Mονή Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 1948. 

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. 
Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μάριος Τόκας ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
Πηγή: Τα Νέα online

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε: 


Καλό Ταξίδι.. 
η φωνή σου θα μας ταξιδεύει και  
θα νιώθουμε πως είσαι πάντα δίπλα μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.