Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ο Σύλλογος Βλάχων Περιβολιωτών Ν. Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Κορυτσά


Ο Σύλλογος Βλάχων Περιβολιωτών Ν. Ημαθίας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στην Κορυτσά Ιωάννη Πεδιώτη, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου του «ΟΧΙ», που πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012.Το Πρόγραμμα

11:30 Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού  Μπομποστίτσα.

12:30 Σχολική εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς.

13:30 Δεξίωση για την «Ημέρα της Νίκης» στο Ξενοδοχείο «Grand»  Κορυτσάς.

Χόρεψαν παραδοσιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου παρουσίασε τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων και μουσικό Συγκρότημα και πρόσφερε πηλιορίτικα παραδοσιακά προιόντα.


Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη μια μέρα ψυχικής ανάτασης για να αναπολήσουμε κάποιες,  όχι και τόσο μακρινές, αρετές ενότητας και αψήφιστου θάρρους, που οδήγησαν σε στιγμές μεγαλείου. Μεγάλα λόγια; Όχι. Ιστορική πραγματικότητα πριν 72 χρόνια.

Η Κορυτσά, ένας από τους τόπους του θαύματος, δεν έχει ξεχάσει και σας περιμένει. Και ποιός ξέρει: ίσως η αναβάπτιση να φέρει πάλι ένα θαύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.