Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Γαλλικό περιοδικό Le Point: "Σκόπια, μια χώρα που δεν υπάρχει..."


Το παρακάτω δημοσίευμα είναι αφιερωμένο στους ανιστόρητους και αμετανόητους πλαστογράφους της Ελληνικής Ιστορίας... 
Σκοπιανούς και ''Μακεδοναρμάνους'' καθώς και στους εγχώριους συνεργάτες τους που προωθούν την καλλιέργεια πλαστής ταυτότητας, οικειοποιούνται τα σύμβολά μας, παραχαράσσουν συστηματικά την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά μας και επιβουλεύονται την Μακεδονία και γενικότερα την χώρα μας !!!

Τους πήραν στο ψιλό και οι Γάλλοι...
Το Γαλλικό περιοδικό Le Point δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλοΜακεδονία (σικ), μια χώρα που δεν υπάρχει...” στο οποίο ο αρθρογράφος Yves Cornu ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς.

Ο Cornu ανάμεσα στα άλλα αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Σκοπιανοί “δεν έχουν ταυτότητα και επομένως κλέβουν την Ιστορία των άλλων“. Χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τον Μ. Αλέξανδρο και την Μητέρα Τερέζα.

Στο κείμενο του στηλιτεύει τα “Σκόπια 2014″ και ειδικά το τεράστιο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου το οποίο χαρακτηρίζει ως “μνημείο Βαλκανικού Κιτς”. Η ανάρτηση προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από  Σκοπιανά ΜΜΕ, διανοούμενους και εκατοντάδες Σκοπιανοί βομβάρδισαν με επιστολές διαμαρτυρίας το Γαλλικό περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.