Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η Αετομηλίτσα και ο Γράμμος - Ημερολόγιο 2013 Συλλόγου Αετομηλιτσιωτών Γράμμου ''Η Αετομηλίτσα''


Ένθετο Ημερολογίου 2013
Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου 
''Η Αετομηλίτσα''
(Σεμέλης 54 - Θεσσαλονίκη - 
Τηλ. 2310 908259)


Η Αετομηλίτσα και ο Γράμμος

Μονοπάτια - διαδρομές - φύση του Γράμμου

Το φετινό ημερολόγιο των φορέων της Αετομηλίτσας καταγράφει τα μονοπάτια και τις διαδρομές του Γράμμου, ώστε οι νέοι του χωριού, οι ορειβάτες αλλά και όλοι οι επισκέπτες, εκτός από το χωριό, να έρθουν πιο κοντά στη φύση του Γράμμου, ο οποίος είναι ένα βουνό απείρου κάλλους και ομορφιάς.

Αετομηλίτσα - χωριό Γράμμος

Στο γειτονικό μας βλαχοχώρι Γράμμος (Γράμμουστα) φτάνει κάποιος περπατώντας μέσα από πανέμορφες και γυμνές από δέντρα τοποθεσίες (το παλιό μονοπάτι που συνέδεε τα δυο χωριά).
Αετομηλίτσα (βόρεια) - Σίτα - Κόχια - Κιάφα - χωριό Γράμμος
Διάρκεια περίπου 3,5 ώρες.

Αετομηλίτσα (βόρεια) - Σίτα - Χατζής - Πάτωμα - Στάνη Λάμπρου
αριστερά προς Γράμμο, δεξιά προς Λιανοτόπι, (διάρκεια 4 ώρες).

Από το Λιανοτόπι μπορείτε να κατευθυνθείτε αριστερά προς το χωριό Γράμμος και από εκεί πάλι στην Αετομηλίτσα (άλλες 4 ώρες).
Είναι ένα μονοπάτι με τις πιο πλούσιες εναλλαγές τοπίων. Από ομαλές διαβάσεις και πανέμορφα λιβάδια, πηγές και ρυάκια με γάργαρα νερά, μέχρι απόκρημνα και δύσβατα φαράγγια και παρθένα δάση με κάθε είδους δέντρα και άγρια ζώα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.