Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΩΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ


"UMD urges the Macedonian community in Greece to act in solidarity and beware of government-sponsored intimidation and pressure in the coming weeks/months"... Έγραφε τον περασμένο Φεβρουάριο η ανακοίνωση της λεγόμενης "U'M'D" καλώντας τους ντεμέκ "Μακεντόνετς" να συμπαρασταθούν στην "πρέσβειρα" στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ΘΕΜΑτος. Στο δικαστήριο στην Έδεσσα την Τετάρτη, είχαμε "συνωστισμό" από "αλύτρωτους" ... Μετα βίας γέμιζαν ... τηλεφωνικό θάλαμο. Μιλάμε για τρελή συμπαράσταση. Η "πρέσβειρα" πουλάει στους Σκοπιανούς "Φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Με το "αζημίωτο" βέβαια, όπως και η ίδια δήλωσε στη διάρκεια της δίκης.

Oργισμένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου, τόνισε σε έντονο ύφος στη φιλοσκοπιανή ενάγουσα, πως : «η Μακεδονική» γλώσσα δεν είναι διαφορετική από την ελληνική».
Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη 20/11/2013 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας, οι ...
εκδότες και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Θέμος Αναστασιάδης, Αναστάσιος Καραμήτσος και Παναγιώτης Σαββίδης αντίστοιχα, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους, η εκπρόσωπος των Σκοπιανών των ΗΠΑ στην … Ελλάδα Ευγενία Νατσουίδου, για δημοσίευμα του περασμένου Δεκεμβρίου, που αποκάλυπτε πως το ΣΔΟΕ ξεκίνησε ελέγχους σε εμβάσματα που λαμβάνουν οι φιλοσκοπιανοί από το εξωτερικό («Το ΣΔΟΕ ξεσκεπάζει του Σκοπιανούς πράκτορες»). 

Στην απόφαση της η έδρα, αναγνώρισε το «δικαιολογημένο ενδιαφέρον» του δημοσιογράφου για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και πως ο Τύπος «έχει καθήκον να ενημερώνει το κοινό για υποθέσεις και θέματα που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον και αντίστοιχα το κοινό έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για ζητήματα και υποθέσεις γενικού ενδιαφέροντος» σύμφωνα και με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ανέπτυξε η υπεράσπιση.

Η ενάγουσα Ευγενία Νατσουλίδου, εμφανίστηκε προκλητική ενώπιον της έδρας, υποστηρίζοντας πως η ΜΚΟ της οποίας είναι πρόεδρος, της «Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας», ασχολείται με την υπεράσπιση και την προώθηση της «εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» των Μακεδόνων που όμως δεν είναι Έλληνες αλλά «Μακεντόνετς», δηλαδή Σκοπιανοί. Οι ισχυρισμοί της περί «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία της τόνισε σε έντονο ύφος πως : «η Μακεδονική» γλώσσα δεν είναι διαφορετική από την ελληνική».,

Αίσθηση προκάλεσε και η παραδοχή της προέδρου της «Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας», πως λαμβάνει «εμβάσματα» μέσω τραπέζης από το εξωτερικό και από την «U’M’D» που την όρισε και εκπρόσωπο της στην Ελλάδα.
~Η συνέχεια: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.