Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της ΠΟΠΣΒ - Για την προβοκατόρικη κίνηση της Zoe Carabash


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-1-2014

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα δακρύβρεχτο γράμμα της κ. Zoe Carabash, στελέχους του παραρτήματος του Μακεδοναρμανικού Συμβουλίου στο Βουκουρέστι, αναφορικά με τη στάση της ΠΟΠΣΒ απέναντί της κατά την εκδήλωσης της Κοπής της Πίτας των Βλάχων 2014 στη Θεσσαλονίκη. Προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων γνωστοποιούμε ότι:
Η κ. Zoe Carabash είναι στέλεχος του Μακεδοναρμάνικου Συμβουλίου στο Βουκουρέστι. Το Συμβούλιο εκπροσωπεί τη διαβαλκανική βλαχική εθνικιστική κίνηση των αυτονομιστών. Η κ. Carabash πιάστηκε διακριτικά στην αρχή στο χορό κι ως εδώ έχει καλώς.
Ακριβώς στη συνέχεια όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια, την οποία αποκρύπτει, αναπτύσσοντας εντέχνως το δακρύβρεχο μελό της. H Zoe Carabash ενώ πλησίαζε η σειρά της να μπει πρώτη στο χορό, ζήτησε, από τις δύο κυρίες που τη συνόδευαν κι ήταν εκτός χορού, τη «χλάμπουρα» δηλαδή τη σημαία των Μακεδοναρμάνων.
Μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣΒ που είχαν αντιληφθεί την εξελισσόμενη προβοκάτσια της ζήτησαν ευγενικά να βγει απ’το χορό. Πράγμα που έγινε.
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ δε συνάντησε καν την κ. Carabash πολύ λιγότερο την απέφυγε ή την περιφρόνησε ως άνθρωπο και σε καμιά περίπτωση δε χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς αφού δε βρέθηκε καν σε τέτοια ανάγκη.
Άλλωστε η κ. Zoe Carabash δεν το κρύβει ότι είναι στέλεχος των αυτονομιστών οπότε κι ο διαδιδόμενος, ως λεχθείς, χαρακτηρισμός «ρουμανίζοντες» δε στέκει. Φανερώνει όμως την εμπάθεια και το κακοπροαίρετο όσων επινόησαν τα γεγονότα μετά την αποτυχία της προβοκάτσιας και στην καλύτερη την αφέλεια όσων κατ’επάγγελμα ευαίσθητων τα υιοθετούν και τα διακινούν άκριτα.
Η εκδήλωση της Κοπής της Πίτας των Βλάχων 2014 στη Θεσσαλονίκη, ήταν εκδήλωση της ΠΟΠΣΒ. Εκδήλωση των Ελλήνων Βλάχων. Στην αίθουσα βρίσκονταν τα λάβαρα των τοπικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Το λάβαρο των εθνικιστών Μακεδοναρμάνων αυτονομιστών δεν είχε και δεν έχει καμιά θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.