Γιαούρτι σπιτικό...
αγνό, πανεύκολο, γρήγορο, νόστιμο
και προπάντων εξαιρετικά ωφέλιμο
για τον οργανισμό μας!
Της Δέσποινας Παπαστεργίου
~ Υλικά:
1 κιλό γάλα (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο ή ανάμεικτο)
2 1/2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι (για μαγιά)
~ Εκτέλεση:
Βράζουμε το φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας το σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του. Μπορούμε να ελέγξουμε την θερμοκρασία, χωρίς απαραίτητα να έχουμε θερμόμετρο, αν κρατήσουμε το δάχτυλό μας μέσα στο γάλα μετρώντας ως το 13 άνετα, χωρίς να καούμε. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι διαλύουμε το γιαούρτι (μαγιά) μέσα σε λίγο γάλα (10 κ.σ γάλα) ώστε να γίνει νερουλό και να μην έχει κομματάκια και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας καλά. Έπειτα κλείνουμε το σκεύος μας, το σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και το αφήνουμε για 6 ώρες χωρίς να το μετακινήσουμε κατά την διάρκεια της πήξης. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε 6-7 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.