Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ζυγούρι φρικασέ


Ένα απολαυστικό παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει κρέας με λαχανικά!

Της Δέσποινας Παπαστεργίου

~ Υλικά: 
2 κιλά ζυγούρι κομμένο σε μερίδες
ελαιόλαδο
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα 
2 μαρούλια, λίγο σπανάκι  
2/3 ματσάκι άνηθο
1 ρίζα αντίδι ή άγρια χόρτα για πίτα ή ραδίκια
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε: 2 αυγά & 2 λεμόνια

~ Εκτέλεση:
Πλένουμε προσεκτικά τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να σκεπαστεί και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά (συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί). Έπειτα σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Όταν δούμε ότι το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, μέσα σε λίγο ζωμό, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγο ακόμη κουνώντας κάθε τόσο την κατσαρόλα κυκλικά. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και προσθέτουμε σ αυτό λίγο ζωμό από το φαγητό. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα κουνώντας την και πάλι κυκλικά ώστε να αναμειχθεί καλά.
Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.