Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

«Σελίδες Ιστορίας των Γρεβενών», Τόμος Β' - Απόστολος Παπαδημητρίου


«Σελίδες Ιστορίας των Γρεβενών», Τόμος Β', 
του Απόστολου Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει έξι κεφάλαια, 
στα οποία αναπτύσσονται θέματα πολεμικών συμβάντων, εκκλησιαστικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής κατά την περίοδο 1821-1912. Η δαπάνη της έκδοσης καλύφθηκε 
από χορηγίες νομικών και φυσικών προσώπων. 
(Περισσότερες πληροφορίες: grevenamedia.gr)

Για το βιβλίο «Σελίδες Ιστορίας των Γρεβενών»
Τόμος Α', του Απόστολου Παπαδημητρίου 
ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Εδώ

Ο Απόστολος Παπαδημητρίου είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνταξιούχος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Είναι εγκατεστημένος στην Κοζάνη και πατέρας τεσσάρων τέκνων.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επιστημολογία. Καρπός της μελέτης του υπήρξαν τρεις τόμοι με τίτλους «Επιστήμη, υλισμός και πίστη» οι δύο πρώτοι (1984 και 1990) και «Ο κόσμος του λογικού όντος» ο τρίτος (1999).
Από του 1980 άρχισε να αρθρογραφεί επί ποικίλων θεμάτων σε εφημερίδες και περιοδικά. Από του 1992 το ενδιαφέρον του εστράφη στην ιστορία του τόπου μας και το 2002 εξεδόθη ο πρώτος τόμος της εργασίας του με τίτλο «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών». Μικρή είναι η ενασχόλησή του και με τη λογοτεχνία, καρπός της οποίας είναι διήγημα με τίτλο «Η καλή αλλοίωσις» (2004) με θέμα προσκύνημα στο Άγιον Όρος. 
Από του 1999 διευθύνει ωριαία κατά εβδομάδα εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης με τίτλο «Μαρτυρία».

Ακολουθεί βίντεο από την παρουσίαση του Β' Τόμου του βιβλίου 
«Σελίδες Ιστορίας των Γρεβενών» που πραγματοποιήθηκε στην 
αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών: 


Πηγή: greveniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.