Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
«ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΕΛΛΑΔΟΣ»
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 11 Μαϊου 2014, στην έδρα της Ομοσπονδίας (Δημάρχου Στάμκου 1, Γιαννιτσά Δήμου Πέλλας, Τ.Κ.58100, Τ.Θ.186, τηλ. 2382083684), συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, που είχαν εκλεγεί στη Γενική Συνέλευση της 4ης Μαϊου 2014.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
α. Τάτσιος Γεώργιος Πρόεδρος
β. Γιουματζίδης Δημήτριος Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας
γ. Δρενοβιάδης Γρηγόριος Αντιπρόεδρος Ανατολικής Μακεδονίας
δ. Ιωάννου Νικόλαος Αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας
ε. Τσαμπούρης Γεώργιος Αντιπρόεδρος υπόλοιπης Ελλάδας
στ. Μιχαλακάκη Ευαγγελία Γραμματέας
ζ. Κάμτσης Κωνσταντίνος Ταμίας
η. Ευαγγελίδης Δημήτριος Έφορος τεκμηρίωσης
θ. Σβώλου Όλγα Έφορος υλικού

Σύμφωνα με το καταστατικό οι σκοποί της Ομοσπονδίας Μακεδόνων είναι :
1.η γνωριμία, η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη των μελών των συμμετεχόντων σωματείων.
2.η διαφύλαξη της γνήσιας πολιτιστικής ταυτότητας των Μακεδόνων Ελλήνων, από αλλοιώσεις, ξένες προσθήκες και σφετερισμό, με την καταγραφή, τη διάσωση και την προβολή της Ιστορίας και της αυθεντικής λαϊκής Παράδοσης (ήθη, έθιμα, χοροί, τραγούδια κλπ) των Μακεδόνων Ελλήνων, με τις όποιες τοπικές ιδιαιτερότητες (γλωσσικές, μουσικές, ενδυματολογικές κλπ). 
3.η ανάδειξη της ταύτισης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών των Μακεδόνων Ελλήνων με τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων άλλων γεωγραφικών περιοχών. 
4.η υπεράσπιση του ονόματός μας, ως Μακεδόνων, από σφετερισμό και ανιστόρητη άμεση ή έμμεση προσθήκη οιουδήποτε επιθετικού προσδιορισμού.
5.η συνεργασία με τις ομοειδείς οργανώσεις των Ελλήνων άλλων γεωγραφικών περιοχών, εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και των ομογενειακών οργανώσεων σε όλον τον κόσμο, για να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Ελληνισμού, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την Κλασσική, την Ελληνιστική και τη Βυζαντινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.