Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση εικαστικού κοσμήματος στο Μέτσοβο


Μια διαφορετική έκθεση, εγκαινιάστηκε σε έναν πανέμορφο χώρο του Μετσόβου. Πρόκειται για την έκθεση εικαστικού κοσμήματος, την πρώτη προσωπική έκθεση του κοσμηματοπωλείου Otsis (Βασίλη Π. Τσουτσοπλίδη).

Το θέμα απολύτως ταυτισμένο με την περιοχή, καθώς παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την πορεία και την ιστορία του Μετσόβου μέσα από το κόσμημα.

Κι όλα αυτά με σύγχρονη ματιά, για να ικανοποιούν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Στα εγκαίνια παρέστη πλήθος κόσμου... Και πολλές Μετσοβίτισσες που είδαν απλά υλικά να μετατρέπονται σε τέχνη.

Παρόντες ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, δημοτικοί σύμβουλοι κι άλλοι.

Το Λαογραφικό Μουσείο και η έκθεση θα λειτουργούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου από τις δέκα το πρωί μέχρι στις τρεις το μεσημέρι.

Το λαογραφικό μουσείο Τσανάκα στεγάζεται στο παλαιό πέτρινο αρχοντικό οίκημα της οικογένειας Βενέτη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου (Γρηγορίου Τσανάκα 1) και είναι μουσείο μετσοβίτικης – βλάχικης τέχνης του Μετσόβου.

Λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2014 και αποτελεί έναν χώρο όπου συγκεντρώνει όλη την παράδοση του Μετσόβου.Πηγή: EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.