Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Το Πριγκιπάτο της Πίνδου στον 21ο αιώνα (1)


Γράφει η Λίτσα Αναστασίου

Μέρος Α΄ 

Κάποιος φίλος, που ξέρει ότι είμαι και βλαχόφωνη,  μου έστειλε πριν καιρό το λινκ ενός προφίλ του Φ/Β. H πρώτη μου αντίδραση ήταν να γελάω μία εβδομάδα! Ιδού το λινκ: 

Μετά τα πρώτα γέλια είπα να το ψάξω για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Φαντάστηκα κάποιον ελαφρόμυαλο, λισιόρου στα βλάχικα, που ονειρεύεται μεγαλεία! Όμως, όσο προχωρούσα πιό βαθιά στην αναζήτηση άρχισαν να μου κόβονται τα γέλια!
Βρήκα ένα τέλεια οργανωμένο «Πριγκιπάτο της Πίνδου», στα πρότυπα των υπαρκτών πριγκιπάτων, στο Ίντερνετ και στην παρουσίαση στο Φ/Β!

Ξεκίνησα από τις φωτογραφίες των «πριγκίπων» όπου αναφέρονται οι τίτλοι, ιταλικοί όλοι και αντιστοιχούν σε περιοχές της Σικελίας και Καλαβρίας. Αν υπάρχουν και ανάλογοι τίτλοι στο Λίμπρο ντ’ Όρο της Ιταλίας που είναι υπαρκτό, δεν  το  γνωρίζουμε. Όμως, βλέπουμε μεταξύ των άλλων και δύο ελληνικούς: Δούκας και Δούκισσα της Μακεδονίας και Δούκας και Δούκισσα της Σαμαρίνας! 

Μάλιστα! υπάρχουν «Δούκας και Δούκισσα» της Σαμαρίνας! (φωτο Νο 1 και 2)

Ξεκίνησα από τις πληροφορίες για να ξετυλίξω το κουβάρι και μάλιστα από το Μανιφέστο του «Πριγκιπάτου»! Το τι ιστορικές ανακρίβειες περιέχει είναι μια άλλη ιστορία αλλά παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα όσα υποστηρίζει και διακινεί στο Ίντερνετ για να παραπληροφορούνται οι ανίδεοι! 

Κι επειδή το Μανιφέστο είναι στα αγγλικά ζήτησα από τον  Γιάννη Τσιαμήτρο να μου μεταφράσει μία παράγραφο (φωτό Νο 3). Ιδού η μετάφραση από το σημείο «It was proclaimed during the Italian occupation….

…..Ανακηρύχθηκε (το κρατίδιο) κατά τη διάρκεια της Ιταλικής κατοχής της βόρειας Ελλάδας το καλοκαίρι του 1941 ως η πατρίδα των εθνικών/εθνοτικών (ethnic) Αρμάνων (Μακεδοναρμάνων) και των ‘Ντόπιων’ Μακεδόνων (Macedonci), αλλά δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τον εαυτό του αποφασιστικά σε ολόκληρο τον τοπικό πληθυσμό της Εθνικής/Εθνοτικής (Ethnic) Μακεδονίας μέχρι την εκ των πραγμάτων (de facto) διάλυση του το 1944. Η πρωτεύουσα αυτού του ‘κρατιδίου’ (statelet=μικρό κράτος που προκύπτει από τη διάσπαση ενός μεγαλύτερου κράτους) ήταν το Μέτσοβο (Aminciu στα βλάχικα, MEЦOВО στα Μακεδονικά), αλλά η εθνοσυνέλευση βρισκόταν στα Τρίκαλα.

Μετά από μια μακροχρόνια νομική μάχη των κληρονόμων του πρίγκιπα Αλκιβιάδη, οι τίτλοι του ‘Πρίγκιπα’ της Πίνδου και του ‘Δούκα’ της Μακεδονίας επαναφέρθηκαν. Η αυτού βασιλική υψηλότητα (ΗRH) Andres Ayala, Πρίγκιπας της Πίνδου και Δούκας της Μακεδονίας, άμεσος απόγονος της οικογένειας Διαμάντη και σημερινός ιδιοκτήτης όλων των τίτλων και τιμητικών διακρίσεων του Πριγκιπάτου.
Το Πριγκιπάτο της Πίνδου και Μακεδονίας δεν έχει καθόλου διπλωματικές σχέσεις με την σημερινή κυβέρνηση και δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες στις πρώην κυριαρχίες του ή δεν επιδιώκει καθόλου αναγνώριση αυτών.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πρίγκιπας της Πίνδου και Δούκας της Μακεδονίας έχει τα δικαιώματα και το ‘Κυριαρχικό Δίκαιο της αυτού Μεγαλειότητας’ (?) (λατ. ορολογία- Ius Honorom Majestatis), το δικαίωμα να χορηγεί τίτλους ευγενείας και Τιμητικές Διαταγές Ιπποτισμού της Δυναστικής Κληρονομιάς του Πριγκιπάτου και Δουκάτου. Ο Επικεφαλής του Σώματος (σ.σ. Πριγκιπάτου και Δουκάτου εν προκειμένω) έχει τα παρακάτω δικαιώματα: την αναγνώριση προσόντων, τις βεβαιώσεις και δηλώσεις (σ.σ. π.χ. σε περίπτωση επιβολής ποινών), τη χορήγηση τίτλων και τάξεων (ή παραγγελιών ή διαταγών) της Τιμής Ιπποτισμού (Ιπποτών)».

Όπως αντιλαμβάνεστε λέει ότι το «Πριγκιπάτο» ΝΟΜΙΚΑ αποκαταστάθηκε και επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας και το Δουκάτο της Μακεδονίας μετά από έναν μακροχρόνιο νομικό αγώνα από τους κληρονόμους του Αλκιβιάδη Διαμάντη (εναντίον τίνος αλήθεια?) και ο σημερινός κάτοχος του τίτλου είναι άμεσος απόγονος του Διαμάντη, δεν έχει μεν κυριαρχικά δικαιώματα επί εδαφών αλλά έχει το δικαίωμα να απονέμει τίτλους βασιλικούς, ιπποτικούς, πριγκιπικούς κ. ά.!!! Από αυτό το στάτους μέχρι την διεκδίκηση και εδαφών πόσα βήματα υπάρχουν; Μόνο ένα που θα δημιουργηθεί από συγκυρίες φυσικά!

Λέει ότι δεν έχει εδαφικές αξιώσεις αλλά στο βίντεο που έχει φτιάξει έχει έναν χάρτη με το έδαφος του κρατιδίου του, το οποίο περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Κέρκυρα (!!!) αλλά προς βορρά δεν καθορίζει τα όρια ακριβώς! (φωτό Νο 3α, 3β, 3γ). Νησί για τις διακοπές του όμως θέλει! 

(στο κανάλι gabrielmacak του youtube)

Έχει δημιουργήσει και Σελίδες στο Φ/Β όπου ανάρτησε, εκτός από τις πληροφορίες για το «πριγκιπάτο», και το βιογραφικό του! Ο «πρίγκιπας» ονομάζεται Andres (Omar) Ayala, η σύζυγος «πριγκίπισσα» Angela και ισχυρίζεται ότι είναι ο νόμιμος διεκδικητής του Στέμματος της Μακεδονίας και του «Πριγκιπάτου της Βλαχιάς»! (φωτό Νο 4 & 5)

Οι πληροφορίες στις σελίδες με τίτλο CASA DEL PINDO είναι γραμμένες σε μία περίεργη γλώσσα κατασκευασμένη, ένα μείγμα ιταλικών και ισπανο-πορτογαλικών όπως μου είπε φίλος Ιταλός! (φωτό Νο 4 & 5)




Ένα Πριγκιπάτο όμως …. που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει και Λίμπρο ντ’ Όρο με τους ευγενείς που απαρτίζουν την Αυλή του, Ιπποτικά Τάγματα και άλλα, αλλιώς δεν στέκεται! Και εδώ η οργάνωση είναι καταπληκτική! (φωτό Νο 6) 

Έχει τρία οικόσημα κι όταν πατήσετε με το ποντίκι κι ανοίξουν παραπέμπουν σε λίστες PDF με ονόματα και αντίστοιχους τίτλους! Ιδού μερικούς σε φωτογραφίες, γεμάτο από δούκες, κόμητες, βαρόνους, μαρκήσιους, ιππότες της Ηπείρου, των Ιωαννίνων, του Μετσόβου, Καστοριάς, Βέροιας, Φλώρινας με ονόματα περίεργα έως ενδιαφέροντα διότι μερικοί τίτλοι αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα!!! 

Μάλιστα,  υπαρκτά! αλλά θα ασχοληθούμε μ' αυτούς σε άλλο σημείωμα, π.χ. ο Δούκας του Μετσόβου είναι υπαρκτό πρόσωπο και …Βέλγος! (φωτό Νο 7,8,9,10,11)

Συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των Ευγενών ο S.A.R.I. Gran Principe Hugo Norberto Cabrera di Rurikovich και στην σελίδα του ''πρίγκιπα'' υπάρχει ευχαριστήριο προς τον «εξάδελφο» με την φωτογραφία του. Οι Rurikovich είναι γνωστοί στην ιστορία και υπάρχουν ακόμα οι απόγονοί τους στην Αμερική…(φωτό Νο 12,13). Βλ.:



Άρχισα να σκέφτομαι πώς δεν είναι δυνατόν να είναι συγγενείς οι Ρουρικίδες με τον Διαμάντη (φαντάζομαι ότι ίσως να μην έχουν και καμία πληροφορία γι’ αυτόν) συνεπώς έπρεπε ν’ αναζητήσω ό,τι έχει γραφτεί σε διάφορες πηγές και την απάντηση για το «Πριγκιπάτο της Πίνδου» την βρήκα σε μία δημοσίευση του γνωστού συγγραφέα και ερευνητή της περιόδου της Κατοχής Δημοσθένη Κούκουνα, ο οποίος είχε αναφερθεί και στις δύο ανακηρύξεις του πριγκιπάτου, το 1917 και το 1941,   αναφερόμενος και σε ….. εβραϊκό δάκτυλο της οικογένειας Μοδιάνο επισημαίνοντας ότι ο Πέπο Μοδιάνο το 1917 ήταν ο μοναδικός διαπιστευμένος υποπρόξενος στο πριγκιπάτο και τονίζει ότι: 
«Ο γνωστός δημοσιογράφος Μάριο Μοδιάνο, που υπήρξε για πολλές δεκαετίες ανταποκριτής του Ρώυτερ και των «Τάιμς» του Λονδίνου στην Αθήνα, ανιψιός του προαναφερθέντος Πέπο Μοδιάνο, ασχολήθηκε επισταμένως αφότου συνταξιοδοτήθηκε με τη «μοδιανολογία» και συνέταξε μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική μονογραφία για την ομώνυμη οικογένεια. Μάλλον από άγνοια ή ελλιπή ενημέρωση, παρά από πρόθεση, παραλείπει να αναφέρει τον Ιταλοεβραίο λοχαγό Βίτο Μοντιάνο που επέδειξε σφοδρή ανθελληνική δράση επί Κατοχής στα Γρεβενά, αν και επανειλημμένα κάνει λόγο ότι όλοι οι Μοντιάνο της Ιταλίας, που προέρχονται από το Λιβόρνο, ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τη γνωστή εβραϊκή οικογένεια των Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης».

Και κατά σύμπτωση ο Βίτο Μοντιάνο ήταν ο σωματοφύλακας προστάτης του Αλκ. Διαμάντη στην προσπάθειά του το 1941!
Το 1943 ο Διαμάντης αφού είχε ήδη καταφύγει στην Ρουμανία, σε ένα ταξίδι του στην Κροατία ή στην Ιταλία παραχώρησε τον τίτλο του «πριγκιπάτου» σ’ έναν τριαντάχρονο τότε Ουγγροεβραίο, τον βαρώνο Γκιούλα Μιλβάνι Τσεσνέγκι, έναν φανατικό φασίστα, διοικητή της Βασιλικής Λεγεώνας της Κροατίας και ουσιαστικά αυλάρχη του τιτουλάριου βασιλιά της Κροατίας και αυτός ο Τσεσνέγκι τον κληροδότησε σε έναν ανιψιό του,  ο οποίος επέκτεινε τον τίτλο και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε ευρωπαϊκούς …. κύκλους ως διεκδικητής της χώρας του!
Ο Δημοσθ. Κούκουνας καταλήγει ως εξής: 
«Έφθασε μάλιστα στο σημείο να απευθυνθεί και στις Βρυξέλλες για να εδραιώσει την απαίτησή του, γεγονός που χωρίς αμφιβολία θα έχει οδηγήσει σε πονηρές σκέψεις «κάποιους»... Σημειωτέον ότι παρόμοια κίνηση έχει κάνει και ένας ανιψιός του Διαμάντη με το όνομα Νικόλαος που ζει μεταξύ Ιταλίας και Αμερικής!» 
Άρα να υποθέσουμε ότι ο μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας έγινε μεταξύ των δύο;

Στο συγκεκριμένο λινκ (εδώ)  μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες που δίνει ο Δ. Κούκουνας στο Νο 2 για τα πρόσωπα:
Το Κουτσοβλαχικό Ζήτημα (1). Το πλαίσιο Tου Δημοσθένη Κούκουνα
Το Κουτσοβλαχικό Ζήτημα (2). Τα πρόσωπα Tου Δημοσθένη Κούκουνα

Γεννώνται όμως πολλά ερωτήματα τα οποία κάποτε ίσως βρουν απαντήσεις:
- Υπάρχουν ακόμα απόγονοι – νοσταλγοί του Αλκιβιάδη Διαμάντη,  οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις μέρες μας με τις ίδιες ιδέες κι επιδιώξεις;
- Υπάρχει απόγονος του Ουγγροεβραίου στην καταγωγή Κροάτη φασίστα βαρώνου Τσεσνέγκι,  ο οποίος κατέχει τα έγγραφα που αποδεικνύουν όσα ισχυρίζεται; Διότι είναι γνωστό ότι σε μερικές χώρες της Ευρώπης επιτρέπεται η αγοραπωλησία τίτλων Ευγενείας!

- Έγινε όντως ο δικαστικός αγώνας που αναφέρει στο Μανιφέστο; Κι αν ναι, ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ και με ποιους αντίδικους;
- Έγιναν διαβήματα στις Βρυξέλλες από τον διεκδικητή του τίτλου με απαιτήσεις εδαφικές εναντίον της Ελλάδας κι εμείς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν το πληροφορηθήκαμε; Όχι τίποτα άλλο, απλά να ετοιμάσουμε και την ανάλογη υποδοχή αν με εννοείτε….

Κάποιοι ανακατεύουν μόνιμα τα Βαλκάνια, όμως όλο αυτό μήπως «άνοιξε την όρεξη» ορισμένων επιτήδειων και βλέπουμε τελευταία μια προσπάθεια διαίρεσης καθώς και περίεργα πράγματα να συμβαίνουν στο όνομα των Βλάχων; 
Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία δείτε την φωτό Νο 14: ο «πρίγκιπας» μια χαρά ξέρει και την τζούα νασιονάλα και το αρμάνλου νου κιάρε! Και κάθε 23 Μαϊου κάνει και τις ανάλογες αναρτήσεις για τον «λαό του»!!!






Σύντομα, το Β’ Μέρος με άλλα στοιχεία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.