Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Π.Σ.Β. - Σχετικά με την ανάθεση της διοργάνωσης του 28ου Ανταμώματος


Με αφορμή τα σχόλια από μέρους των εκπροσώπων της Παλαιομάνινας κ. Στεργίου και Κουτουβέλη σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ανάθεση της διοργάνωσης του 28ου Ανταμώματος των Βλάχων έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η παρούσα διοίκηση της ΠΟΠΣΒ είναι αυτή που ανέδειξε για πρώτη φορά τη θυσιαστική μετοχή των Βλάχων στην άμυνα κι έξοδο του Μεσολογγίου και το συμβολισμό που εκπέμπει η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στο βλαχόφωνο Ελληνισμό. Το ΔΣ της ΠΟΠΣΒ έχει εμπράκτως δείξει ότι δεν αποσκοπεί στον εύκολο ενυπωσιασμό και δε δέχεται ούτε μαθήματα πατριωτισμού ούτε υποδείξεις εθνικής ευαισθησίας. Δεν υπάρχει γωνιά της Πατρίδας μας σχετιζόμενη με τη βλαχική παρουσία που να μην έχει να επιδείξει αναφορές, θυσίες κι Ολοκαυτώματα. Και καμιά δεν υπερέχει η υστερεί έναντι κάποιας άλλης σε συμβολισμό και περιεχόμενο.
Ο κ. Στεργίου σε εκτενή σχόλιά του ανέφερε μεταξύ άλλων εμφατικά «ο κ. Μαγειρίας μας ζητούσε 25.000 ευρώ ως "εγγύηση"!» για την ανάθεση της διοργάνωσης. Το ΔΣ της ΠΟΠΣΒ αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει ότι ΚΑΝΕΝΑ ΔΣ της ΠΟΠΣΒ δεν έχει διαχειριστεί, ούτε διαχειρίζεται κι ούτε πρόκειται να διαχειριστεί χρήματα για τη διοργάνωση του Ανταμώματος. Η διαχείριση των χρημάτων γίνεται από τον τοπικό Σύλλογο και το φορέα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του Ανταμώματος. Το αναφερόμενο ποσό είναι, ενδεικτικά, αυτό που απαιτείται εάν θέλουμε το Αντάμωμα να διατηρηθεί τουλάχιστο στο μέχρι τώρα επίπεδο. Η αναφορά του κ. Κουτουβέλη και το σχετικό βιντεάκι-σχόλιο για τη σίτιση των χορευτών είναι επιεικώς απαράδεκτη αν όχι άκρως προσβλητική. Κανείς από τους συμμετέχοντες σε Αντάμωμα Συλλόγους Βλάχων δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα να αιωρείται ότι είναι κοινός «τζαμπατζής» κι ότι άφησε νηστικούς τους χορευτές του με ένα «σαντουϊτσάκι». Περισσεύει η περηφάνεια κι η αξιοπρέπεια στους Βλάχους μας. 
Το ΔΣ της ΠΟΠΣΒ προκειμένου για την ανάληψη της φετινής διοργάνωσης του 28ου Ανταμώματος ανακοίνωσε εγκαίρως και κατά τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ενδιαφερόμενους και φέτος τις προϋποθέσεις (μεταξύ των οποίων και το προαναφερόμενο χρηματικό κόστος) και τους όρους για την ανάληψή της. Στη λήψη της απόφασης, αφού εξετάστηκαν όλες οι προτάσεις, ίσχυσαν για όλους τα ίδια κριτήρια. Ο Δήμος Καλαμπάκας στον οποίο υπάγονται περίπου τριάντα πέντε βλάχικες κοινότητες με τους οικείους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας κατέθεσε στην ΠΟΠΣΒ γραπτή εγγύηση για την ανάληψη, την οικονομική κάλυψη και διεκπεραίωση της διοργάνωσης. Επιπλέον είναι πολιτικά λογικό και καταστατικά ορθό η ΠΟΠΣΒ να μην επιτρέπεται να αρνηθεί την προτεραιότητα προκειμένου για την ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης σε Συλλόγους μέλη της που αφενός εκπληρώνουν τις τακτικές υποχρεώσεις τους έναντι της Ομοσπονδίας και αφετέρου διακρίνονται με την ενεργό παρουσία και δράση τους στις θεσμικές της εκφράσεις.

Από το Δ.ΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.