Νόστιμα, παραδοσιακά και υγιεινά με αγνά υλικά από τα Τζουμέρκα της Ηπείρου!
Της Ελευθερίας Μπούτζα
~ Υλικά:
Κολοκυθανθοί από 10 κολοκύθια ψιλοκομμένα
1 τριμμένη πατάτα, 1 τριμμένο κολοκύθι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό ματσάκι δυόσμο και μισό άνηθο, ψιλοκομμένα
150-200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το μείγμα και 1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα: 1 φλυτζάνι εξτρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
~ Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις 2-3 κουταλιές αλεύρι, τις οποίες ρίχνουμε σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, απλά να πλάθεται, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα πανάρουμε! Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους βουτάμε στο εξτρα αλεύρι. Τινάζουμε απαλά να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο εως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Έπειτα, τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει όσο περισσότερο λάδι γίνεται! Αν θέλουμε να τους κάνουμε στο φούρνο, στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τις τοποθετούμε στη σειρά πάνω στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία!
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές επισκεφθείτε την σελίδα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.